Medicina Biològica
13th January 2015
Terapia Neural, Dolor crònic i patologia dental neurofocal
14th May 2015

Qué es l’odontologia neurofocal i integrativa?

L’Odontologia Neurofocal és una branca de la medicina que es dedica a l’estudi de la salut, la pèrdua i el manteniment de la mateixa. Relacionant el territori on treballem dentistes i cirurgians maxilofacials, amb altres aspectes de la salut general, que clàssicament no s’han relacionat fins que el Doctor Adler, al segle passat, recollís en un llibre gran quantitat de casos de malalts als qui la medicina convencional no havia pogut ajudar; i en canvi van veure alleujades les seves dolències, després de la retirada o reparació d’una dent.

Es tracta de metges i dentistes centrats en un pla comú. Les decisions d’uns afecten a uns altres i per això els que treballem junts, compartim camí i formació.

Encara cal fer grans esforços perquè els pacients detallin al dentista els seus problemes de salut; com per acceptar amb normalitat que el seu metge els demani una radiografia de la boca. Han estat molts anys de separació entre medicina i odontologia, però ja no més.

Atenent a la filosofia i els mapes provinents de medicines d’altres cultures, avui podem comprendre millor alguns processos inexplicables des dels paradigmes de la medicina que s’explica en les nostres facultats.

L’ésser humà és, com va demostrar Einstein, molt més que la suma de les seves parts, per això és lògic intentar comprendre-ho des de la totalitat, encara que ens fixem en les seves parts. Encomanar la cura de la salut a un sistema sanitari de súper especialistes on cadascun cuida, gelós la seva parcel·la, sembla que ha motivat la proliferació de noves professions sanitàries holístiques, fins fa poc desconegudes en el nostre mitjà com la osteopatia, posturologia, reiki, acupuntura, kinesiología, logopèdia,… totes aquestes professions que treballen conjuntament amb altres sanitaris i mai aïllats, neixen de la necessitat d’integrar; alguna cosa que fins ara no havia fet l’odontologia.

Ara vénen temps de canvis i de col.laborar (laborare amb). Metges i dentistes s’estan sumant a aquesta forma de procedir, però cal creure per crear i això passa amb l’experiència, que encara s’ha d’anar manifestant.

Sobretot, l’Odontologia Neurofocal, és una aproximació preventiva de la salut. Es tracta d’intentar aprendre amb cada càries, de reconèixer que desgastar les dents pot ser fruit d’un ritme frenètic, d’acceptar que la malaltia ens mostra un camí i reparar-la sense canviar de ruta ens condueix a més malaltia. També es tracta d’incloure els treballs dentals dins d’un marc individual; energèticament sostenible.

Contemplar les principals funcions humanes per poder recuperar el terreny perdut a la salut, substituint programes i dispositius disfuncionals per renovades eines, plenes de noves oportunitats; per descomptat, integrant les limitacions i requeriments individuals sense generar perjudici algun.

Utilizamos cookies para garantizar que tenga la mejor experiencia en nuestro sitio web.