6 Aliments per la salut de les nostres genives
23rd May 2017
La posturologia: Una visió global de l’ésser humà
25th September 2017

La salut dental dels nens

El correcte cura bucodental en els nens, és un factor de moltíssim valor que repercuteix directament en el desenvolupament general de la seva salut.
És en la infantesa, quan hem de fer tots els esforços necessaris per a iniciar-los en la cura de les seves dents i en la presa de consciència de la importància de l’alimentació, dels hàbits d’higiene i de les visites periòdiques al dentista. Al voltant dels 2 a 3 anys, és quan s’han de fer aquestes primeres visites, no només per l’aparició de càries sinó també per detectar altres possibles alteracions de l’equilibri bucodental.

El raspallat: En sortir les primeres dents, s’han d’iniciar en la neteja diària, amb l’ajuda d’un adult. A partir dels 8/9 anys, ja haurien de ser responsables de la seva pròpia higiene. El raspallat hauria de realitzar, dues vegades al dia després dels àpats. S’ha de raspallar l’interior, la zona de mossegada i l’exterior i també la línia de les genives. Durant la nit, hi ha menys saliva a la boca, el que afavoreix que les dents siguin més vulnerables a les càries.

L’alimentació: Aquí entrem en un tema important … La salut dental està amenaçada pels mals hàbits i els nens estan molt exposats a aquesta tendència: llaminadures, brioixeria, edulcorants, sucre, greixos saturats, estimulants, colorants, etc, Per això és fonamental educar-los en la consciència d’aquests riscos i sobretot donar-los opcions vàlides.

Es pot dir que per cada amenaça a l’alimentació, hi ha una alternativa natural, i moltes vegades orgànica, per reemplaçar: gominoles de xarops, garrofa, lúcuma, stevia, farines completes, barretes naturals, entrepans vegetals, etc. El treball és buscar i oferir aquestes alternatives, que segurament seran un regal que (ells i les seves dents) agrairan tota la vida.

Utilizamos cookies para garantizar que tenga la mejor experiencia en nuestro sitio web.