Flores de bach en odontología
Les flors de Bach en odontologia
23rd November 2017
Dietes alcalines i salut bucodental
5th April 2018

Les emocions i els trastorns dentals

L’Odontologia Neurofocal té una visió holística i global de la salut dels pacients, perquè a més de guarir les dents de manera independent, atenem a la seva relació amb la boca, la resta del cos i amb les emocions individuals.

Les dents són els portadors de la nostra vitalitat, a més de reflectir com vivim les tensions diàries. Amb les dents masteguem els aliments i vam realitzar el primer procés de la digestió en el qual es mesura la nostra capacitat de mossegar, triturar i esmicolar els nutrients amb els que mantindrem en forma el nostre cos. Fent una analogia molt simple, diem que les dents reflecteixen la nostra manera d’enfrontar els nostres propis conflictes.

Des de fa milers d’anys, la medicina tradicional xinesa, treballa amb les relacions entre les diferents parts del cos, plantejant l’existència de canals d’energia anomenats “meridians”. Cada meridià passa per un o més òrgans, per dos o més dents i es connecten amb diferents emocions.
Per als orientals, la dentadura és el sistema mecànic que ens permet digerir adequadament, i així facilitar una millor utilització dels principis essencials. Un clar exemple de la influència de les emocions, el veiem en les persones estan afectades de bruxisme, una disfunció que acaba danyant greument les dents i que té el seu origen en l’estrès, la tensió i l’impediment per manifestar el que ens pertorba. Aquesta impotència expressiva seria la causa de la pressió exagerada de la dentadura i del cruixir permanent de les dents.

Si hi ha assumptes que ens preocupen excessivament, molt probablement aquests problemes afectaran la qualitat de la nostra dentadura.

Les dents anomenats ignorants (incisius centrals) són molt més grans que tots els altres, i això reflecteix un desig de tenir espai i vèncer l’estat d’estrès que provoca la relació amb els membres de la família. També poden indicar una deficient funció dels sins frontals amb possible inflamació i sinusitis larvada. Aquest procés s’agreuja quan el nen o nena es tanca en el seu món interior ple de temors, bloquejant la glàndula pineal o epífisis generadora de la melatonina a partir de la serotonina. Aquesta simptomatologia és més acusada en els nens que tenen malsons i dificultats per agafar el son i que són temorosos per relacionar-se amb l’exterior.

Els incisius són la imatge exterior al món i deixen entreveure la nostra força per expressar les nostres idees, mastegar les nostres experiències. Els animals ensenyen els incisius per mostrar el seu poder, i les persones amb incisius excel·lents, en molts casos, amaguen certa manca de gosadia.

Si apareixen alguna càries o dany en els quatre incisius superiors o inferiors convé revisar l’estat de la zona lumbar i sacra. Un bon tractament d’aquesta zona ajuda notablement al bon estat dels incisius i del ronyó.

Tenim quatre dents canines, dos a la mandíbula superior i dos a la mandíbula inferior, són les dents que més triguen a aparèixer en la dentadura definitiva, i posseeixen les arrels més llargues de la dentadura, arribant a mesurar fins a 17mm per facilitar la seva estabilitat. Aquests dents, segons els orientals, estan regats pels meridians del fetge i la vesícula biliar. El fetge que és un òrgan yin, i la vesícula biliar, una víscera, que és yang, també estan connectats al sentit de la vista. Els qui pateixen d’una baixa autoestima, es mostren amb les seves esquenes doblegades, carregades amb la motxilla de la seva desestimació. Les vèrtebres dorsals 9 i 10 estan vinculades també a aquestes dents. Els canins simbolitzen energia i força alhora que agressivitat i desig de confrontació.

Els nostres dents, sent part del nostre cos ens parlen i ens diuen què està passant i què guardem estancat en el nostre camp emocional.

Utilizamos cookies para garantizar que tenga la mejor experiencia en nuestro sitio web.