Les emocions i els trastorns dentals
28th November 2017
Quan canviar els raspalls dentals?
14th May 2018

Dietes alcalines i salut bucodental

Tot el que ens envolta té un determinat nivell d’acidesa / alcalinitat, que es mesura en una escala de PH: De 0-6 com àcids, 7 com a neutres i de 8-14 com alcalins. Els aliments que consumim diàriament, tenen un efecte molt gran en la salut bucodental i general. Un entorn àcid és un brou de cultiu de bacteris, malalties i càries, i és el principal culpable de la inflamació crònica, un dels factors destacats que contribueixen a molts problemes de salut. La investigació mèdica, demostra que algunes malalties cròniques com la diabetis tipus 2, les malalties cardíaques i fins i tot el càncer, estan relacionades amb una dieta molt àcida. Massa àcid desgasta l’esmalt (la capa dura, blanca i externa de cada dent) i és dolent per a la sensibilitat dental, les cavitats i l’esperança de vida de cada dent. BENEFICIS D’UNA DIETA ALCALINA PER A LA SALUT BUCAL: Una dieta alcalina contindrà principalment aliments amb un pH superior a 7. Alimentar amb una dieta alcalina, pot contrarestar els efectes de l’acidesa. El cos té grans processos naturals per equilibrar el pH intern, però podem alleujar l’estrès en aquests sistemes en menjar aliments menys àcids i més alcalins. Una dieta alcalina té com a objectiu recolzar els seus sistemes d’òrgans interns i la funció general del cos. Massa àcid en el cos pot afectar el calci, la qual cosa és perjudicial per als ossos, i això inclou a les dents. ALIMENTS ALCALINS DE LA DIETA: Generalment són aliments crus i no processats: Verdures, amanides, fruites, nous i llavors de fulla verda fresques. Verdures: bròquil, col, api, cogombre, escarola, all, herbes, col arrissada, julivert, brots, espinacs. Fruites fresques: alvocat, coco, aranja, llimona, llima, magrana, ruibarbre, tomàquet. Fesols, llenties, quinoa. Olis i greixos: lli, cànem, alvocat, oliva, onagra, borratja. Nous i llavors, ametlles, blat sarraí, llavors de comí, llavors de fonoll, llavors de cànem, llavors de sèsam. Hummus, tahini. Els aliments àcids que s’han d’evitar inclouen: Sucre, làctics, carns, greixos saturats, aliments processats, etc. Recordem llavors, que una dieta alcalina pot ser la solució per mantenir el necessari equilibri en el nostre organisme i ens ajudarà a protegir les dents i la salut bucal.

Utilizamos cookies para garantizar que tenga la mejor experiencia en nuestro sitio web.