Dietes alcalines i salut bucodental
5th April 2018
L’HOMEOPATIA ÉS UNA OPCIÓ PER A TOTS
24th July 2018

Quan canviar els raspalls dentals?

La pregunta és: Quan va ser l’última vegada que has canviat el teu raspall de dents?

Si tenim la disciplina i complim amb la norma de raspallar les dents dues vegades al dia després dels
àpats i durant dos minuts, també hem d’estar molt atents a l’estat dels raspalls i la truja.

Perquè tota aquesta neteja pot ser ineficaç o incompleta si fem servir un raspall en mal estat, o el que és pitjor, si aquesta contaminat amb gèrmens. Si les truges estan obertes o esfilagarsades, no estaran apuntant en la mateixa direcció, i no seran tan efectives en la neteja.

A més el pas del temps atorga més possibilitats de contaminació i degradació de les truges del raspall. La recomanació general és canviar-los cada 3 o 4 mesos, però en certs casos cal canviar-los abans:

 • Quan hi hagi presència d’ortodòncies o brackets el que provoca que les truges s’esfilagarsin
  més ràpidament.
 • Quan s’ha fet una teràpia regenerativa o de neteja, també s’ha de reemplaçar els raspalls
  de dents, fins i tot si estan en aparent bon estat.
 • Quan siguin raspalls per als nens, necessiten ser reemplaçats amb més freqüència fins i tot
  si les truges no estan visiblement esfilagarsades.
 • Quan s’ha contret un refredat o grip, o ha tingut una infecció a la boca o la gola, mal de coll
  o a la boca, s’ha de reemplaçar els raspalls de dents, fins i tot si són nous.

Aquestes pautes també siguin d’aplicar per als capçals dels raspalls de dents elèctrics. L’elecció d’un nou el raspall de dents és, de vegades, un moment de dubtes, ja que al mercat hi ha una gran varietat i una gran disparitat de recomanacions i frases publicitàries en els envasos.

Per això us deixem unes simples recomanacions a tenir en compte:

 • La mesura: Utilitzar un raspall de dents amb un cap que permeti accedir fàcilment a totes les àrees de la boca, com darrere de les moles i al llarg de la línia posterior de les genives i això és més fàcil amb un cap més petit.
 • Truges: llevat que el seu dentista recomani el contrari, triï un raspall de dents amb truges de niló suau. Les truges mitjanes o dures són innecessàries per a la majoria de les persones i poden danyar l’esmalt dental.
 • Un sol ús vs elèctric: les dades mostren poca diferència en l’efectivitat del raspallat amb un raspall de dents sol ús o elèctric, pel que és realment una qüestió d’elecció personal. Alguns raspalls elèctrics tenen un temporitzador automàtic que garanteix el raspallat recomanat de dos minuts.
 • Bambú vs plàstic: En un post de Juny de 2017 ja hem parlat dels 4.500 milions de raspalls es llencen cada any i que s’han convertit en un problema de contaminació que afecta els oceans del món. Per això, els raspalls de bambú són una gran opció als de plàstic convencionals.

I per ajudar a que els raspalls de dents durin més, esbandida el seu raspall de dents vigorosament amb aigua freda després de cada ús per eliminar qualsevol excés de pasta de dents i brutícia. S’han de guardar en posició vertical, a l’aire lliure, i sense tocar-se entre si. Per protegir les truges durant un viatge, utilitzeu una estoig perquè les protegeixi. I òbviament, mai ho utilitzi en altres funcions de neteja ni comparteixi el seu raspall de dents amb cap persona.

Utilizamos cookies para garantizar que tenga la mejor experiencia en nuestro sitio web.