Probiòtics i salut bucodental
8th May 2019
La salut bucodental a l’estiu
29th July 2019

Consells per a una higiene bucal i una vida SENSE PLÀSTICS

L’acte quotidià i repetitiu de raspallar-nos les dents, té un impacte en el medi ambient molt més gran del que ens imaginem. Hem de saber que nombrosos dentifricis contenen micro-plàstics, que els fils i les sedes dentals estan fabricades amb niló o tefló i també els pots i envasos estan fabricats amb diferents plàstics. A més, hem de recordar els 5 quilos de raspalls dentals que llencem al llarg de la nostra vida i que deixen una gran empremta mediambiental. Per tot això, és important triar productes naturals i ecològics, molt més saludables per a tu i per al planeta.

Amb aquests consells, es pot eliminar tot el plàstic a l’hora de realitzar la higiene dental de cada dia i per cuidar la nostra boca:

  • Canvia el teu raspall de dents per altres 100% biodegradables, que et permetran compostarlos quan els canviïs. Això raspalls no són aptes per vegans ja que l’única opció, avui dia, de truges biodegradables són les que provenen d’animals. També hi ha raspalls de dents de bambú el mànec és 100% biodegradable però que porten truges de niló 4 (a pesar del que s’anuncien en moltes botigues, desafortunadament no existeixen, a dia d’avui, raspalls amb truges 100% de bambú). L’única opció 100% vegana i lliure de plàstic són les arrels i branques de l’arbre de Arak (Salvadora Persica).
  • Utilitza fil dental de seda natural. El niló i el tefló dels fils dentals clàssics representen una contaminació molt important per a la qual oceans i per a les depuradores d’aigües potables.
  • Passa’t a la pasta dental 100% sense plàstic. Hi ha moltes receptes per fer pasta dental casolana. I si no us ve de gust fer-la tu, pots trobar pasta dental sòlida sense tub i 100% natural. Hi ha marques que venen la pasta a granel per recarregar l’envàs.
  • Evita els rentades industrials. Hi ha moltes receptes casolanes i naturals per mantenir la boca fresca i combatre els bacteris. Per exemple, barrejant aigua amb una mica de bicarbonat de sodi (3 culleretes per tassa d’aigua) i tres gotes d’oli essencial de menta.
    Recordem també que segons estudis de la Comissió Europea “només un 30% del plàstic es recull per ser reciclat”. Això vol dir que el 70% de tots els plàstics que es consumeixen a Europa acaben irremeiablement en el medi ambient.

Davant d’aquest panorama hi ha diverses accions que pots fer per col·laborar en la reducció de residus plàstics:

  1. Redueix el teu ús de plàstic: La millor alternativa al reciclatge és la reducció. Evita els productes sobreenvasades, busca alternatives sense plàstic i passa’t als reutilitzables.
  2. Reutilitza el plàstic que ja tens: Si tens un objecte de plàstic des de fa anys i encara et serveix, segueix utilitzant-fins que s’esgoti la seva vida útil. Així evitaràs que més residus plàstics acabin en la naturalesa. Ull, l’excepció a aquesta regla són els plàstics que afecten la teva salut, com els envasos que estan en contacte amb el teu dinar o les joguines que els nens es puguin portar a la boca. Però, abans de llençar-los, intenta donar-los una nova vida. Per exemple, pots utilitzar els teus recipients antics com testos per a les plantes o els vells cubs de platja dels teus nens per guardar les teves eines.
  3. Crea consciència sobre el reciclatge: Difon i comparteix cada notícia, comentari, revista o vídeo que ajudi a elevar el nivell d’informació i de compromís mediambiental. Acosta’t a les ONG o associacions que treballin per aquesta idea de fomentar el reciclatge i la cura mediambiental.
Utilizamos cookies para garantizar que tenga la mejor experiencia en nuestro sitio web.