Consells per a una higiene bucal i una vida SENSE PLÀSTICS
24th June 2019

La salut bucodental a l’estiu

A l’estiu i en vacances, vam sortir més, ens oblidem de la rutina i desconnectem tot el possible. El problema és que també és molt fàcil descuidar l’alimentació i oblidar-se de prestar atenció a la salut bucodental. Per això, us deixem uns senzills consells podràs evitar deixar de banda les dents:

  1. Abans de marxar de vacances, fes una visita al teu dentista: Convé que un especialista revisi la teva boca abans de les vacances. Tingues en compte que un mal de queixal pot arruïnar aquests dies, o que potser tinguis una petita càries que encara no t’ha donat problemes, o pot ser que es comenci a acumular la tosca en les teves genives.
  2. Porta sempre un kit de neteja oral: A l’estiu és molt més habitual menjar fora de casa i prendre dolços o begudes refrescants amb sucre. Per això, és important portar sempre a la bossa o la motxilla un petit necesser amb, almenys, un raspall i dentifrici i fil dental. No ocupa res i podràs cuidar la teva higiene dental en qualsevol lloc al que vagis.
  3. Compte amb el clor de les piscines: El clor és un component químic que pot provocar taques, ja que té un pH superior al de la saliva. A més, afavoreix l’acumulació de placa. Per això, si ets visitant habitual de les piscines, has rentar-te molt bé la boca per evitar-ho.
  4. Intenta vigilar el que beus o el que menges: Amb la calor vénen de gust gelats i refrescos, però has de recordar que tenen grans quantitats de sucre i que són un bon aliment per als bacteris. Per això, has de moderar el seu consum i extremar la higiene. Per cuidar la teva salut bucodental a l’estiu també és aconsellable que consumeixis fruites i verduras.Y recorda que un abús d’aliments freds pot acabar provocant un augment de la sensibilitat dental. Has hidratar molt. A l’estiu perds més líquid per la sudoració, per la qual cosa és bàsic beure molta aigua. No només et sentiràs millor, també ho agrairà la teva boca. La saliva és un bon protector de les nostres dents, de manera que en una boca seca els bacteris proliferen amb més facilitat.

Que no us oblideu aquests petits consells i us desitgem que pugueu gaudir tot el meravellós i energètic de les vacances i l’intens color de l’estiu.

Utilizamos cookies para garantizar que tenga la mejor experiencia en nuestro sitio web.