És la disciplina que estudia, reconeix i tracta la patologia bucal, en relació amb la resta de l’organisme, tant a nivell físic, emocional i energètic, evitant així l’ús de materials, tècniques, medicaments, tòxics o contaminants. Considera que les nostres dents, així com l’aparell de fixació dels mateixos i el seu sistema ossi de suport poden actuar com a focus o camps interferents, creant o mantenint malalties diverses en qualsevol part de l’organisme.

Les dents són cristalls vius i estan constituïts per un concentrat de venes, nervis, artèries i matèria inorgànica, que ens relacionen, amb l’exterior i amb la intimitat del nostre interior, d’aquesta manera radica la importància, no nomes de la seva estructura i funcionalitat, sinó també perquè els meridians d’energia tenen una representació en tots i cadascun dels odontones, d’aquesta manera podem parlar d’una reflexologia dental, tal com la descriuen diversos autors com a Dr. Kramer, Dr. Adler, Dr. Duc, Dr. Dosch i Dr. Voll, sent aquest el que sistematitza la informació, relacionant els canals energètics, utilitzats com a meridians en la medicina xinesa, amb diferents peces bucals, generant un mapa que serveix de referència per associar o relacionar amb patologies extra bucals o bloquejos dentals.

D’aquesta manera, les nostres dents concorden a nivell físic amb: òrgans, vèrtebres de la columna, medul·la espinal, articulacions, òrgans dels sentits, glàndules endocrines.

D’altra banda, les dents es desenvolupen i erosionen en un marc familiar, social, cultural, espiritual, emocional, etc… i com a cristalls vius que són, tenen la facultat d’emmagatzemar i emetre tota aquesta informació. Existeixen mapes i patrons, que moltes vegades, ens ajuden a desxifrar aquests codis ocults, permetent-nos aprendre amb cada càries o malaltia.

Utilizamos cookies para garantizar que tenga la mejor experiencia en nuestro sitio web.